Ana içeriğe atla

INTERRAİL NEDİR?



  Interrail nedir, nasıl yapılır  ? Interrail Avrupa'da Schengen bölgesinde yapılan bir tren tatili olarakta adlandırılabilir. Burda temel fikir tren seyahatidir. İşin güzel yanı belli bir rota yoktur bu yüzden isteyen istediği yere gidebilir. Diğer tatil seçeneklerine göre biraz daha ucuz ve eğlenceli olsada kendine has zorlukları yok değil. Mesela bir otelde kalmadığınız için kalacağınız yeri bulmak, yeme-içme gibi şeyler tamamen ücretli. Genellikle interrail yapan gençler çadırlarıyla gittiği için, boş bir arazide veya tren garlarında uyuyarak bu sorunu hallediyorlar. Interrail için pasaport ve Schengen vizesi şarttır. Interraile ne yazık ki Türkiye'den başlanmıyor bu yüzden de Schengen bölgesindeki bir Avrupa ülkesine gitmeli ve oradan başlamalısınız. Bu yüzden Interrail yolculuğunuza başlamak için sahip olmanız gereken ana materyaller;
 Pasaport
Schengen vizesi
Uçak bileti(Interrail yolculuğunuza başlayacağınız ülkeye gitmek için)
 Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan,Hollanda, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya,Slovenya, Türkiye, Yunanistan. Hatta geçerli olduğu ülkelerin işaretli olan halide aşağıda. (Not : İngiltere, İskoçya ve İrlanda’da Schengen  geçmez. Ayrı bir vize alınması gerekir.)

Türkiye’de TCDD ve Gençtur firması Interrail bileti satıyor. Her 2 kurumdan da Interrail biletini alabilirsiniz.Tamamen özgürlük odaklı olan Interrail ile grupça yapacağınız bir seyahat ömrünüzde anlatacağınız en güzel anılara vesile olabilir. Tabi bu yolculukta yanınıza alacağınız çanta, paranızı saklamanız gibi durumlarda önemli. Öncelikle söylemeliyim ki tren garları veya çadırlar tek seçenek değil. Avrupa'da bir çok motel mevcut. Eğer gençseniz ise Avrupa'nın bir çok şehrinde Gençlik otelleri denen oteller bulunuyor. Bu oteller motelden daha ucuz ve genellikle 2-4-8-16 kişilik yerlerde kalıyorsunuz. Ben Berlin'de gittiğim zaman 8 kişilik bir oda günlük 9 € ya mal olmuştu. Bunun dışında Avrupa'da dışardan  yemek bir pahalı bunu söylemeliyim. Eğer restoranlardan veya fast foodlardan yiyecekseniz kişi başı günde 14 15 € yu gözden çıkarmanız lazım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yakışıklı mı yakışıklı anime karakterleri!

Kaichou wa Maid Sama-Usui Hem tatlı... hem seksi! daha ne olsun! Noragami -Yato Bu arkadaşta hem tatlı hem karizmatik... Bungou Stray Dogs-Osamu Dazai Bu adam benim favorim, kim ne derse desin.. şu tipe bakın! Bungou Stray Dogs -Chuuya Nakahara Bu arkadaşta biricik arkadaşı Dazai gibi yakışıklı! Kamisama Hajimemashita-Tomoe Kuroshitsuji-Sebastian Böyle kahyaya neler verilmez.. Naruto-Hatake Kakashi Gördüğüm anda vuruldum....O gizemli haliyle etkilenmeyen yoktur sanırım. Hotarubi no Mori e- Gin Sonu pek güzel olmasa da...  Listenin devamı gelecek!

Kızıl anime karakterleri !

Sizde benim gibi kızıl saçlı anime karakterlerine hayransanız buyrun bakın ateş eden anime karakterleri ! (akatsuki no yona) tabii ki erza scarlet olmazsa olmaz şu güzelliğe bakın.. (fairy tale) Karma akabane (assasination classroom) Mikoto Suoh (K project) Bilemedim sayılır mı ama ... Mio Naruse :) Otoya ittoki (uta no prince sama) eriyor muyuz? bence eriyoruz.. Rin Matsuoka (free) Yuusuke Asahina (brother conflict)

En manyak 5 anime karakteri

Mirai Nikki -Yuno Gasai    Kakegurui - Ikishima    Boku no Hero Academia-Himiko Kakegurui-Yumeko (bu anime psikopat dolu) Deadman Wonderland-Minatsuki